هشتمین روز تجمع شبانهروزی معلمان کارنامه سبز مقابل وزارت آموزش و پرورش
تجمع شبانه روزی قبول شدگان آزمون سال ۱۳۹۹ آموزشوپرورش (صاحبان کارنامه سبز آزمون) مقابل وزارتخانه وارد هشتمین روز خود شد. کارنامه سبزها در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی برای هشتمین شب متوالی مقابل وزارت آموزشوپرورش خوابیدند تا عزم راسخ خود را برای پایان دادن به بلاتکلیفی استخدامی بهنمایش بگذارند.
قبول شدگان آزمون استخدامی سال ۹۹ که در اصطلاح «کارنامه سبزها» نامیده میشوند؛ در شبهای گذشته به همراه فرزندان خود در تحصن کامل مقابل وزارت آموزش و پرورش بوده و شب را نیز آنجا به صبح رساندهاند.
حمایت کانون صنفی معلمان تهران
کانون صنفی معلمان تهران از تجمع آنها با صدور بیانیهای که روز شنبه دوازدهم تیرماه، منتشر شده حمایت کرده است. در این بیانیه آمده است: «بیش از یک هفته است که جمعی از زنان و مردان جوان فارغ التحصیل دانشگاههای کشور در شرایط سخت و گرمای تابستان و همراه با کودکانشان در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش دست به تحصن شبانه روزی زدهاند. این گروه از هموطنان جوان که به کارنامه سبزها ملقب شدهاند؛ درخواست استخدام در وزارت آموزش و پرورش را دارند.» در ادامه بیانیه، کانون صنفی معلمان تهران با اشاره به دلایل کارنامه سبزها افزوده است: «بنابر ادعای متحصنین، آنها در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کرده و از حدنصاب لازم برای استخدام برخوردار شدهاند. با این حال وزارت آموزش و پرورش با وجود کسری شدید نیروی آموزشی، از استخدام آنها ممانعت می کند.»
به نوشته کانون صنفی معلمان تهران: «در شرایط سخت و اسفبار معیشتی و با وجود آمار دو رقمی بیکاری در کشور(به گواه نهادهای رسمی)، اصرار و پافشاری این جوانان تحصیلکرده برای استخدام در آموزش و پرورش که از نظر پرداخت حقوق و خدمات رفاهی جزو ضعیفترین وزارتخانههای کشور است، قابل درک است. اگرچه این خود نیز نشانهای از اقتصاد بیمار کشور است. اقتصادی که در آن بخشهای مختلف صنعتی و تولیدی؛چنان زمینگیر شدهاند که تنها راه پیش روی جوانان تحصیلکرده برای دستیابی به حداقلهای زندگی انسانی؛ استخدام در مراکز دولتی است.»
کانون صنفی معلمان تهران در بیانیه خود ضمن حمایت از این تحصن نوشته است: «لازم میداند ضمن اعلام حمایت از تجمعات و تحصنهای شبانه روزی این دسته از هموطنان، به دولت جمهوری اسلامی هشدار دهد؛ تداوم چنین وضعیتی میتواند به یک انفجار اجتماعی منجر شود. در عین حال به عنوان یک تشکل صنفی معلمان وظیفه خود میدانیم که از وزارت آموزش و پرورش بخواهیم تا در زمینه رفع مشکلات استخدامی این عزیزان؛ مساعدت لازم را انجام دهد. به عزیزان متحصن قول میدهیم که بر اساس وظیفه صنفی خود با مقامات آموزش و پرورش در این زمینه رایزنی لازم را انجام دهیم».
جعفر ابراهیمی: اعتراض کارنامه سبزها به بیعدالتی
جعفر ابراهیمی یکی از اعضای کانون صنفی معلمان نیز در توضیح وضعیت کارنامه سبزها با انتشار یادداشتی مینویسد: «داوطلبانی که در آزمون استخدامی آموزش و پرورش رتبه علمی را کسب نموده اما، به خاطر ظرفیت استخدام نشدهاند؛ خود را کارنامه سبز مینامند. آنها به درستی حق اشتغال را مطالبه میکنند. با اینکه دولت با کمبود حداقل دویست هزار معلم روبرو است؛ بجای بهکارگیری این جوانان، بازنشستگان را به صورت حقالتدریس استثمار میکند و آزمون استخدامی جدید برگزار میکند. ولی در مدارس را به روی حوزه علمیه گشوده است. تمام این حرکات حساب شده و در راستای ارزانسازی نیروی کار و ایدئولوژیک کردن بیشتر نظامآموزشی است که تحلیل آن فرصت مناسب میطلبد.»
به گفته این فعال صنفی؛ آن چه امروز باید به آن اشاره کرد جدیت در مطالبهگری و پیشتازی زنان کارنامهسبز۹۹ است. آنها به درستی شعار میدهند: رتبه علمی داریم اما هنوز بیکاریم.
بیانیه حمایتی گروههای چالشصنفیمعلمانایران و نوزدهاسفند
دو گروه صنفی «چالشصنفی معلمان ایران» و «نوزده اسفند» که در فضای مجازی فعالیت میکنند نیز با انتشار بیانیه مشترکی از تحصن کارنامه سبزها و مطالبات آنها حمایت کردند. در بیانیه این دو گروه آمده است: «در شرایطی که وزارت آموزش و پرورش کشور، از نظر تامین نیروی آموزشی برای تدریس در مدارس با کمبود شدید نیروی انسانی روبرو است...تجمع اعتراضی کارنامه سبزها برای استخدام برگزار میشود. نکته قابل تامل این است که دولت بهجای استخدام این معلمان جوان و علاقمند به آموزش و تدریس که مدارج دانشگاهی را برای این امر دارند، عامدانه اقدام به جذب طلاب حوزههای علمیه کرده که هیچ تخصصی در زمینه آموزش محتوای درسی مدارس را ندارند.»
به گفته نویسندگان این بیانیه مشترک؛ هدف از این اقدام صرفا ایدئولوژیک نمودن مدارس و نظام آموزشی کشور و پس رفتی به نظام آموزشی مکتب خانهای قدیم است که یک قرن پیش در کشور رایج داشته است. تبعیض و ناعدالتی که در این شرایط کارنامه سبزها را هدف گرفته ستمی آشکار و تضیع حقوق قانونی آنهاست: «ما جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته گروههای چالش صنفی معلمان ایران و نوزده اسفند ضمن حمایت قاطع از مطالبات و خواست به حق و قانونی کارنامه سبزها، از تمامی تشکلهای صنفی و معلمان ایران میخواهیم از خواسته به حق آنها که در شعارهای اعتراضی به درستی مطرح شده است حمایت نمایند. استخدام کارنامه سبزها، حق قانونی آنهاست.»
استخدام طلاب حوزه علمیه به جای معلم واجد صلاحیت
یکی از اعضای کانون صنفی معلمان به ایران وایر میگوید: «بر اساس ساخت ایدئولوژیک آموزش و پرورش در ایران؛ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را تدوین کردهاند که به همین دلیل، قرار است گروهی از روحانیون و طلاب حوزه علمیه را در آموزش و پرورش استخدام کنند. مشکل اینجاست که این گروه قرار است علاوه بر دروس دینی در بخشهای پرورشی و دروس علوم اجتماعی و روانشناسی و حتی پایههای ابتدایی مشغول کار شوند. در حالی که به هیچ عنوان از صلاحیت علمی و حرفهای و تخصصی در این زمینه برخوردار نیستند. در واقع به جای استخدام فارغ التحصیلان دانشگاهی مثل همین کارنامه سبزها که واجد صلاحیت هستند؛ قرار است این طلاب استخدام شوند.»
در سیستم آموزش و پرورش ایران، معلمان به روشهای مختلفی به کارگیری میشوند. در بین این گروهها تا این لحظه صدای اعتراض معلمان «حق التدریس»، «خرید خدمت»، «کارنامه سبز» و «نهضتی» بارها بلند شده است. مطالبه مهم این گروه چیزی جز درخواست استخدام در وزارتخانه نبوده است.
۳ تجمع معلمان کارنامه سبز
معلمان کارنامه سبز در اردیبهشتماه سال جاری سه تجمع اعتراضی را مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش برگزار کرده بودند.
کارنامه سبز به افرادی گفته میشوند که در آزمون استخدامی (ماده ۲۸) وزارت آموزش و پرورش شرکت کرده و برگزیده شدهاند.اما تاکنون اقدامی برای استخدام آنها نشده است. آنها می گویند: «ما کارنامه سبزهای سال ۹۹ ماده ۲۸ هستیم که با اختلاف کمتر از دو درصد با وجود تمام تلاشها و سختیهایی که در انجام مصاحبه متحمل شدیم، با گذشت یک سال انتظار، هنوز پذیرفته نشدهایم. بسیاری از ما فارغالتحصیل دکتری و ارشد هستیم و برای بار دوم و یا سوم است که به مصاحبه دعوت میشویم اما به دلیل تک ظرفیتی و کمبود ظرفیت، از این حق محروم میمانیم. ما خواستار استخدام همه کارنامه سبزهای ۹۹ هستیم.»
Kommentare
Kommentar veröffentlichen