زندان تهران بزرگ؛ با وجود تجویز پزشک، مسوولان از اعزام علیرضا فرشی به بیمارستان امتناع می‌کنند


مسوولان قضایی و مقام‌های زندان تهران بزرگ با وجود تجویز پزشک و وخامت وضعیت جسمی «علیرضا فرشی»، مانع از انتقال این زندانی سیاسی به بیمارستان برای تداوم درمان بیماری وی شده‌اند.

علیرضا فرشی در زندان تهران بزرگ مبتلا به بیماری «دیابت»، کم‌سویی هر دو چشم و عفونت چشم‌ چپ است. آسیب‌دیدگی چشم علیرضا فرشی ناشی از ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی در هنگام بازداشت وی جهت اجرای حکم زندان بوده است.

به دلیل وخامت وضعیت جسمی علیرضا فرشی، وی در ۱۰ روز گذشته یک‌بار به «بیمارستان لقمان حکیم» و بار دیگر به «بیمارستان فارابی» تهران اعزام شده است. پزشک کلینیک بخش غدد و متابولیسم بیمارستان لقمان پس از معاینه این زندانی سیاسی و تجویز دارو و رژیم غذایی ویژه، از مسوولان خواسته است وی را روز دوشنبه ۱۴ تیرماه به این بیمارستان منتقل کنند تا دوباره تحت درمان قرار گیرد.

پزشک معالج علیرضا فرشی در بیمارستان فارابی تهران نیز چشم‌چپ این زندانی سیاسی را نیازمند جراحی قرنیه تشخیص داده وبرای معاینه دوباره آسیب‌دیدگی چشم‌ چپ و بررسی لزوم تجویز لنز برای چشم راست، درخواست اعزام دوباره این زندانی سیاسی به بیمارستان برای روز ۱۵ تیرماه را داده است. بااین‌وجود، مسوولان قضایی و مقام‌های زندان تهران بزرگ طی دو روز اخیر و با وجود تجویز پزشک و وخامت حال جسمی علیرضا فرشی، از اعزام او به بیمارستان امتناع کرده‌اند.

علیرضا فرشی هم‌بندی «امیرحسین مرادی»، زندانی سیاسی بازداشت شده در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ است. وکیل امیرحسن مرادی روز یک‌شنبه ۱۳ تیر از ابتلای موکل خود به ویروس کرونا در زندان تهران بزرگ خبر داده بود.

علیرضا فرشی نیز در تماس با نزدیکان خود گفته است پس از مشاهده علایم ویروس کرونا دربند قرنطینه زندان تهران بزرگ، دو تن از ۱۱ زندانی محبوس در این بند به مرخصی اعزام شده‌اند اما مسوولان زندان برای باقی زندانیان با وجود دچار شدن چند تن به اسهال، استفراغ، سردرد، سرگیجه و بی‌حالی، هیچ‌گونه امکانات درمانی فراهم نکرده‌اند.

علیرضا فرشی هم‌اکنون در حالی دوران محکومیت خود را در زندان تهران بزرگ سپری می‌کند که نیروهای امنیتی برای اعمال فشار بر او به دلیل نوشتن نامه‌های سرگشاده و انتقاد از شیوه دادرسی پرونده‌اش و هم‌چنین افشای شرایط نامساعد زندان «اوین»، او را به زندان تهران بزرگ تبعید کرده‌اند.

یکی از نزدیکان علیرضا فرشی در گفت‌وگو با «ایران‌وایر»، با انتقاد از بی‌اعتنایی مسوولان زندان تهران بزرگ نسبت به سلامتی زندانیان می‌گوید: «علیرضا به دلیل ابتلا به دیابت نیاز به رژیم غذایی مناسب دارد اما نه کیفیت غذای زندان فشافویه مناسب است و نه مسوولان زندان اجازه ارسال مواد غذایی از بیرون زندان را می‌دهند. فروشگاه زندان هم مواد غذایی و سبزیجاتی که علیرضا سفارش می‌دهد را به شکل کامل تهیه نمی‌کند. علیرضا در این مدت بسیار لاغر شده و وزن او از ۸۲ کیلو به ۷۵ کیلو کاهش پیدا کرده است. در واقع، مسوولان زندان هیچ توجهی به شرایط سلامتی زندانیان ندارند؛ از بهداری زندان که هیچ تجهیزاتی ندارد تا خود پزشک بهداری که خود یکی از زندانیان محبوس در این زندان است. یعنی مسوولان زندان حتی خود را ملزم به تهیه امکانات اولیه برای زندانیان نمی‌دانند.»

انتشار خبر وخامت وضعیت جسمی علیرضا فرشی در زندان تهران بزرگ و عدم رسیدگی پزشکی مناسب به این زندانی سیاسی باعث شکل‌گیری کمپینی در حمایت از وی در روزهای اخیر شده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی با ترند کردن هشتک علیرضا فرشی، خواستار آزادی او شده‌اند. فعالان مدنی در شهرهای تبریز و مرند نیز با چاپ و توزیع گسترده تراکت در سطح شهر و آویختن بنر در یکی از خیابان‌های اصلی شهرستان مرند که روی آن نوشته شده «جان علیرضا فرشی در خطر است»، به بی‌اعتنایی مسوولان قضایی و مقام‌های زندان نسبت به‌ سلامتی زندانیان سیاسی اعتراض کرده‌اند.

علیرضا فرشی فارغ‌التحصیل فوق‌لیسانس مهندسی کامپیوتر از «دانشگاه صنعتی شریف»، استاد اخراجی «دانشگاه سراج» و عضو سابق هیات‌علمی «دانشگاه بین‌المللی جلفا» است. این زندانی سیاسی از فعالان مدنی در حوزه مطالبه حقوق زبانی اتنیک‌های غیر فارس در ایران است. او بارها سابقه بازداشت به علت فعالیت‌های مدنی خود، از جمله تأسیس کتاب‌خانه به زبان تُرکی آذربایجانی در روستاهای محروم مناطق تُرک‌نشین، ایجاد کمپین‌های مطالبه تدریس زبان مادری و برگزاری مراسم گرامی‌داشت روز جهانی زبان مادری را دارد.

دی‌ ۱۳۹۸، شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تهران به ریاست قاضی «بابایی»، علیرضا فرشی و سه تن دیگر از فعالان مدنی آذربایجانی را به دلیل شرکت در مراسم «روز جهانی زبان مادری» در سال ۱۳۹۲ در شهرستان بهارستان، در مجموع به هشت سال حبس تعزیری و هشت سال تبعید محکوم کرد.

این فعال مدنی روز ۳۱ تیر ۱۳۹۹ در شهر تهران و هنگام مراجعه به منزل بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. علیرضا فرشی هم‌زمان با دوران تحمل حبس، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی «احمد زرگر»، به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، به سه سال و شش ماه حبس تعزیری و بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام»، به هشت ماه حبس تعزیری محکوم شد.
هم‌چنین در حکم صادر شده، این فعال مدنی آذربایجانی به دو سال محرومیت از عضویت در دسته‌جات، احزاب و گروه‌ها و دو ماه (هر روز به مدت چهار ساعت) کار در بخش بازیافت شهرداری شهر تهران محکوم شده است.

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

خبرهای ضد و نقیض در مورد انتقال مراد طاهباز، فعال محیط زیست، از زندان «به هتل»

بازداشت فعالان مدنی در تبریز و ادامه بازداشت‌های خانه به خانه در خوزستان